Schiphol: Economie belangrijker dan lawaai?

CASTRICUM – Woensdag 14 december is er een symposium over de uitbreiding en overlast van Schiphol. Tweede Kamerlid Henk Leenders (PvdA) vertelt in het nieuwe Geesterhage over de uitbreidingsplannen van Schiphol en de toenemende hinder van het vliegverkeer.

In de afgelopen tijd is het vliegverkeer van en naar Schiphol dermate fors uitgebreid dat het nu al bijna tegen het plafond voor 2020 van de zogeheten Alderstafel zit. Schiphol studeert op de aanleg van een tweede terminal en de opening van een zevende baan, voor de periode na 2030. Nu wonen er 1,2 miljoen bewoners binnen de geluidscontouren van het vliegverkeer en het staat al vast dat het aantal omwonenden nog verder zal groeien in de komende jaren.

Henk Leenders heeft al laten weten dat voor hem het belang van de bewoners voorop staat en zeker niet ondergeschikt gemaakt kan worden aan de economische belangen. Leenders zal ook ingaan op de positieve én negatieve gevolgen voor Kennemerland/Castricum door het uitbreiden van het vliegverkeer naar Lelystad.

Het symposium in nieuw Geesterhage begint op woensdag 14 december om 20.00 uur. U vindt Geesterhage aan de Geesterduinweg 3 in Castricum.

bron: Ron de Haan, De Vrije lijst