Gemiddelde drinkwaterfactuur daalt met 2%

CASTRICUM – Goed nieuws voor klanten van drinkwaterbedrijf PWN. Zij kunnen het komend jaar rekenen op een meevaller. De gemiddelde drinkwaterfactuur gaat namelijk met 2% omlaag.

Het tarief voor drinkwater wordt bepaald door de kosten die nodig zijn om het te maken en te leveren. Deze kosten bestaan uit waterzuivering en waterproductie (54%), levering van water (30%) en de klantenservice (16%). Door goede resultaten de afgelopen jaren en effectievere en efficiƫntere bedrijfsvoering wist PWN hierop verschillende kostenbesparingen door te voeren. De klant profiteert hiervan. Het tarief voor het vastrecht, de vaste kosten van uw aansluiting, blijft ongewijzigd.

Ook in 2017 blijft PWN aansturen op minimale operationele kosten. Tegelijkertijd blijft het bedrijf ook investeren in noodzakelijke bedrijfsmiddelen en zuiveringstechnieken. Kijk voor meer informatie over de tarieven zoals die vanaf 1 januari 2017 van toepassing zijn op www.pwn.nl/tarieven