Clusiusleerlingen schrijven voor mensenrechten

CASTRICUM – Aanstaande zaterdag 10 december is het de dag van de mensenrechten. In de aanloop daar naartoe wordt er wereldwijd stilgestaan bij mensenrechten. Op het Clusius College wordt dat gedaan met een schrijfmarathon en gastlessen.

Dinsdagochtend 7 december om 9.00 uur, kwamen alle leerlingen van het Clusius in Castricum bijeen in de aula van de school. De dag stond in het teken van de wereldwijde schrijfmarathon van Amnesty International. Het ‘startschot’ voor de actie werd gegeven door burgemeester Mans van Castricum. Ook Amnesty zelf was op deze dag op de school aanwezig. Zij begeleiden de actie en maakten foto’s voor hun eigen mediakanalen.

De organisatie van de schrijfmarathon op de vestiging Castricum was in handen van een leerlinge en haar vader. Na de aftrap was het weer tijd voor het reguliere lesprogramma. Tijdens de uren Mens en Maatschappij hebben de leerlingen hun pen gepakt en daadwerkelijk geschreven tegen onrecht en voor mensenrechten.

Jaarlijks wordt er op 10 december stilgestaan bij de rechten van de mens, omdat op deze dag in 1948 de Universele verklaring van de rechten van de mens werd aangenomen door de VN. Door heel Nederland worden er op 10 december schrijfmarathons gehouden. Iedereen kan meeschrijven aan de hand van voorbeeldbrieven. Kijk voor informatie op: www.amnesty.nl.

foto: Burgermeester Mans met initiatiefnemer Saartje. Bron: Facebook.com/ClusiusCas