Vanaf zondag: nieuwe dienstregeling

CASTRICUM – Vanaf zondag rijdt het openbaar vervoer in heel Nederland met een nieuwe dienstregeling. Ook voor reizigers in Castricum verandert er het een en ander.

Trein
Treinreizigers ondervinden de grootste wijzigingen. Alle treinen krijgen nieuwe vertrektijden, dus het is raadzaam de reisplanner te checken voorafgaand aan vertrek.

De intercity naar Haarlem keert met de nieuwe dienstregeling terug. De trein, die slechts in de ochtendspits rijdt, biedt op station Haarlem een overstap op de intercity richting Leiden en Den Haag. In de avondspits rijdt de intercity in omgekeerde richting. De spitsintercity vanuit Haarlem stopt onderweg in Beverwijk, Castricum en Heiloo met eindbestemming Alkmaar.

Bus
Ook de bussen van Connexxion kennen in sommige gevallen andere vertrektijden. De grootste wijziging voor Castricumse reizigers is een uitbreiding van lijn 79. De buslijn vanuit Beverwijk rijdt na het station van Castricum door via de Kleibroek en de Oranjelaan naar de Soomerwegh.

Plan uw reis
Het advies is om uw reis vooraf te plannen via ns.nl voor de treinen en op connexxion.nl voor de bus. U kunt ook gebruikmaken van de Reisplanner Xtra-app van de NS of van de 9292-app voor het overig openbaar vervoer.