Plan van aanpak zwembad aangenomen

CASTRICUM – De gemeenteraad heeft het plan van aanpak voor het zwembad unaniem aangenomen. In 2019 moet met bouwen begonnen worden, anderhalf jaar later moet het nieuwe zwembad zijn opgeleverd.

Het plan van aanpak is nu in gewijzigde vorm aangenomen. De huidige locatie, aan de Jacob van Rensdorpstraat, was in de oorspronkelijke versie nog meegenomen. De raad wilde daar niet aan, maar wilde het zwembad verplaatsen naar sportpark Noord-End. Omdat die locatie is afgevallen, kan het proces versneld worden.

Een andere discussie is de grondwaarde van de Jacob van Rensdorpstraat. Verschillende raadsleden willen de waarde van die grond inzetten om het zwembad te kunnen bouwen. ‘Wij vinden het beter om de grondwaarde van de Van Rensdorpstraat los te koppelen van de bouw van het nieuwe zwembad,’ aldus verantwoordelijk wethouder Schijf (GDB). De ontwikkeling van de Jacob van Rensdorpstraat is namelijk geen onderdeel van het plan.