Pearle Castricum deelt gratis vuurwerkbrillen uit

CASTRICUM – Pearle Opticiens Castricum deelt de komende tijd gratis vuurwerkbrillen uit. Afgelopen Oud & Nieuw hebben 160 mensen oogletsel door vuurwerk opgelopen. Meer dan 40% was omstander en stak zelf geen vuurwerk af. Het is dan ook van groot belang om je ogen tijdens de vuurwerkperiode goed te beschermen: of je zelf vuurwerk afsteekt of niet.

Landelijk gezien worden in totaal 70.000 vuurwerkbrillen uitgedeeld. Kinderen van een Rotterdamse basisschool  ontvingen de eerste vuurwerkbrillen 

Oogarts Tjeerd de Faber: “Tijdens Oud & Nieuw raken ieder jaar weer teveel mensen gewond aan hun ogen door vuurwerk. Mijn advies is om altijd een vuurwerkbril op te zetten. Ook als jezelf geen vuurwerk afsteekt. Het dragen van een vuurwerkbril moet even vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel.”

De gratis vuurwerkbrillen zijn tot en met 31 december af te halen bij alle 300 winkels van Pearle Opticiens, zolang de voorraad strekt.

Bron cijfers: Nederlands Oogheelkundig Gezelschap