NH Helpt de Voedselbank

REGIO – Ook dit jaar steunt omroep NH de Voedselbank door een record aantal producten in te zamelen voor mensen die hiervan afhankelijk zijn.

NH Helpt, het populaire programma op NH Radio (voorheen rtvnh) staat deze maand in het teken van de belangrijke inzamelingsactie ‘NH Helpt de Voedselbank’. De actie duurt tien dagen. Met de hulp van kijkers, luisteraars en veel BN’ers wordt een poging gedaan om het succes van vorig jaar, 148.976 producten, te verdubbelen.

Zo’n 35.000 huishoudens in Nederland leven onder de armoedegrens en elke dag is het een uitdaging om een maaltijd op tafel te zetten. Zo worden in totaal 34.000 kinderen gevoed. Om de Voedselbank en de circa 5.500 Noord-Hollandse gezinnen deze kerstmaand een hart onder de riem te steken worden kijkers en luisteraars gevraagd om naar de studio van NH Radio te komen en zoveel mogelijk – alleen lang houdbare – producten te doneren, zoals pasta, vis of vlees in blik of potten pindakaas.

Kijkers en luisteraars zijn van harte welkom van woensdag 7 t/m vrijdag 16 december van 10.00 -16.00 uur. Het adres is: Aletta Jacobslaan 9, Amsterdam. De koffie staat klaar.