Huis van Hilde genomineerd voor Europese prijs

CASTRICUM – Het Huis van Hilde in Castricum is genomineerd voor een Europese museumprijs. De prijs wordt uitgereikt door het European Museum Forum, onderdeel van de Raad van Europa.

Er zijn dit jaar 46 musea genomineerd, een ander genomineerd Nederlands museum is Museumplein Limburg in Kerkrade. De prijs, officieel European Museum of the Year, wordt toegekend aan twee soorten musea: bestaande musea die in de afgelopen twee jaar zijn vernieuwd of uitgebreid en nieuwe musea die in de afgelopen twee jaar zijn geopend.

In mei 2017 wordt in het Kroatische Zagreb bekend gemaakt of het archeologiemuseum in de prijzen valt. De laatste keer dat een Nederlands museum de prijs won, was in 2015. Toen ging de prijs naar het toen net verbouwde Rijksmuseum in Amsterdam.