Nepcollectant in Castricum

CASTRICUM – de politie waarschuwt voor een nepcollectant, die probeert bankgegevens van slachtoffers afhandig te maken. De man geeft zich uit als collectant voor het Leger des Heils.

Slachtoffers moeten op een iPad allemaal gegevens invullen, waaronder hun bankgegevens. Dit gebeurde afgelopen dinsdagavond bij een woning in Castricum. Het Leger des Heils collecteert wel aan de deur, maar gebruikt geen iPad bij de collecties. De politie waarschuwt hierbij de mensen om nooit bankgegevens/bankpassen af te geven !

De politie vraagt mensen die de nepcollectant aan de deur krijgen, contact op te nemen met: 0900 – 8844 . Bij twijfel of het een echte collectant is, vraag dan om hun legitimatie, die moet de collectant altijd bij zich hebben.

UPDATE 1 december: De politie heeft deze waarschuwing ingetrokken. De collectant in kwestie bleek te goeder trouw