Wasverzorging in de schoonmaakvoorziening

CASTRICUM – De washulp wordt opgenomen in de schoonmaakvoorziening van de WMO. WMO-wethouder Wim Swart (CDA) kondigde dat woensdag aan. Met de opname in de voorziening wordt voldaan aan een eerdere uitspraak van de Centrale Raad van Beroep.

De cliënten die het betreft, ouderen en mensen met een beperking, kunnen de schoonmaakhulp dus ook inzetten om de was te doen. Het doel hiervan is dat deze mensen eenvoudiger schone kleren kunnen hebben. De inzet gaat niet van de tijd af die mensen krijgen, het is dus een aanvulling op de dienstverlening.

De extra kosten hiervoor worden door de gemeente betaald uit de Wmo-reserve, van een nijpend tekort is dan ook geen sprake. Het is nog niet precies bekend hoe groot de aanspraak op de reserve wordt, omdat niet duidelijk is hoeveel mensen van de dienst gebruik zullen maken. Cliënten hebben geen herindicatie nodig.

foto: Pixabay