Russische Kerst in Castricum

CASTRICUM – Sfeervolle Russische en Byzantijnse kerstmuziek vult zaterdag 10 december de Maranathakerk in Castricum.

Het Slavisch Byzantijns Koor uit Zwolle en Vocaal Ensemble Soedarynja uit Egmond verzorgen die avond een gevarieerd concert. Ingetogen religieuze Russische gezangen worden afgewisseld met romantische kerstliedjes en vrolijke volksliedjes uit Rusland en de Oekraine.

Slavisch Byzantijns Koor Zwolle is een gemengd koor van vijfentwintig zangers en zangeressen, dat uitsluitend a capella zingt. De acht zangeressen van Vocaal Ensemble Soedarynja leggen zich eveneens toe op a capella zang, met een enkele aanvulling met gitaar en fluit.

Het concert begint om 20:00 uur en de zaal gaat om 19:15 uur open. De toegangsprijs is 10 euro. Het adres van de Maranathakerk in Castricum is Prins Hendrikstraat 1.

Foto: Slavisch Byzantijns Koor Zwolle ( foto aangeleverd)