Extra politie-inzet, geen camerabewaking na geweldsincident

CASTRICUM – Aankomend weekend wordt er extra politie ingezet naar aanleiding van het geweldsincident in Castricum. Zaterdag werd een jonge man in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis na een zware mishandeling.

Burgemeester Toon Mans (VVD) kondigde de extra inzet woensdag aan. Er zijn geen signalen dat de inzet noodzakelijk is, maar in overleg met de politie is toch besloten om tot extra inzet over te gaan. ‘Er leven nog veel vragen, zo lang niet alle feiten boven tafel zijn kun je niet gaan gaan denken aan extra maatregelen,’ aldus de burgemeester.

‘We weten nog niet eens of de mishandeling horeca-gerelateerd is’. De burgemeester gaat verder: ‘Ik heb contact gehad met de familie en hen een hart onder de riem gestoken. Onze gedachten zijn in eerste plaats bij het slachtoffer en bij de familie’. In het kader van het onderzoek kon de burgemeester geen verdere uitspraken doen.

Wel reageerde hij op de oproep van Forza! en de VVD om camerabewaking toe te passen. De partijen hebben een motie ingediend om camera’s op te hangen in het centrum. De roep daartoe leek hem nu te voorbarig. ‘Waar ga je dan de camera’s ophangen? Wat helpt een camera? We hebben meerdere gevallen gezien dat iemand onder het oog van een camera mishandeld werd’. De burgemeester heeft formeel de bevoegdheid om camera’s op te hangen, maar wil dat pas doen als het onderbouwd kan worden.