Duurzame huizen platgelopen

CASTRICUM – De zeven duurzame huizen die in Castricum meededen aan de Duurzame Huizenroute zijn druk bezocht. Zo’n tachtig bezoekers wilden alles weten over de duurzame verbouwingen. Mensen kwamen zelfs vanuit Alkmaar, Haarlem en Utrecht om de woningen hier te bekijken.

In de drie ‘voorbeeldwoningen’ die CALorie begeleid heeft om helemaal naar nul-op-de-meter (NOM) te renoveren waren ‘CALorianen’ aanwezig voor extra informatie. Er was vooral interesse voor technieken zoals warmtepompen (lucht en bodem), pelletkachels, hotfill wasmachine, isolatie en zonnepanelen. Voor domotica, ‘het slim maken’ van uw huis was ook veel intresse. Daarnaast was er veel aandacht voor de kosten en hoe je een goed proces inricht, om tot de juiste resultaten te komen.

Dinsdag 29 november organiseert CALorie een Duurzame Avond in het gemeentehuis, waar ook de eigenaren van NOM-woningen aanspreekbaar zijn.

Meer informatie: www.calorieenergie.nl