Brons voor trampolinespringer Jouke Windig

CASTRICUM – Op 5 en 6 november werd in Groot-Brittannië de internationale David Ward-Hunt Cup trampolinespringen gehouden met 485 deelnemers uit 9 landen. Jouke Windig eindigde als 3e, en nam het brons mee naar Castricum.

Voor de tienjarige Jouke Windig uit Castricum was dit zijn eerste grote internationale wedstrijd op het allerhoogste niveau. Jouke is op zijn zevende begonnen met trampolinespringen. Eerst recreatief bij DOS in Castricum maar al snel bleek dat hij talent had en is hij overgestapt naar Trampolinevereniging Triffis in Alkmaar.

Hij zit in groep 7 van basisschool het Kleurenorkest in Limmen. Vier middagen in de week en op zondag is hij na schooltijd te vinden in de trampolinehal van Triffis in Sportcomplex de Meent waar hij traint onder leiding van hoofdtrainer Sven Mooij. In totaal 14,5 uur per week.

Op de David Ward Hunt Cup kwam hij uit in de klasse jongens tot en met 12 jaar. Een pittige klasse voor Jouke omdat veel van de deelnemers twee jaar ouder waren. Als eerste sprong Jouke zijn verplichte oefening. Met een bijzonder hoge uitvoeringsscore van 8,7 gemiddeld ging dit erg goed. Hierna volgde de keuze oefening waarbij de deelnemers alle moeilijke sprongen die ze in huis hebben uit de kast halen. Jouke sprong hier een oefening met een hoge moeilijkheid van 8,5. Tien sprongen achter elkaar waarvan 4 dubbele salto’s en 6 enkele salto’s met en zonder schroeven. Ook hier waren zijn uitvoeringscijfers goed.

Op zondag volgde de finale. Extra spannend omdat alle finalisten werden voorgesteld (Jouke als Djuuk Windik) en om de beurt als enige in de zaal hun oefeningen moesten uit voeren. Maar Jouke bleef zijn zenuwen de baas en sprong een prachtige oefening met een nieuw persoonlijk puntenrecord van 44,810. Dit bracht hem tot een mooie derde plaats achter de Britse toptalenten Ryan Brown en Jared Smith.