Castricum heeft nieuwe tankautospuit.

CASTRICUM – Dinsdagavond heeft de brandweer afscheid genomen van tankautospuit met het roepnummer 10-4331, waar men jarenlang mee gewerkt heeft. Na weken lang geoefend te hebben met hun nieuwe tankautospuit, is deze dinsdagavond officieel in gebruik genomen.

De nieuwe tankautospuit heeft het roepnummer de 10-6547 gekregen,  is vierwiel aangedreven, zodat dit voertuig ook bij de duinbrandbestrijding ingezet kan worden en men al rijdend kan blussen. Deze zogeheten combi-voertuigen hebben een waterkanon aan de voorbumper, die vanuit de cabine met een Joystick te bedienen is. Omdat er ook vanaf het dak geblust kan worden kan er effectiever en veiliger geblust worden in de duinen.

De tankautospuit kan voor alle andere voorkomende meldingen gebruikt worden. Ook voor grotere branden in de regio is dit voertuig ideaal, want met het waterkanon kan men 40 tot 50 meter ver spuiten. Deze nieuwe tankautospuit heeft een watertankinhoud van 4000 liter, de oude tankautospuit had een tankinhoud van 1500 liter water. Dit is ideaal om een waterscherm te creëren om omliggende gebouwen te beschermen tegen brandoverslag.

Foto’s: Hans Peter Olivier/ Omroep Castricum