Brandweer rukt twee keer uit voor een schoorsteenbrand.

CASTRICUM – de brandweer is woensdag twee keer uitgerukt voor een schoorsteenbrand.

De eerste melding kwam om 13:07 uur van de Geelvinckstraat waar de brandweer in actie moest komen. De  hoogwerker van de brandweer uit Alkmaar werd ook ingezet.  Dezelfde dag om 20:02 uur kon de brandweer weer uitrukken,  nu voor een melding van een schoorsteenbrand op de Johan Willem Frisostraat. Bij deze melding kwamen de collega`s van de brandweer Heemskerk assisteren met de ladderwagen. De schade in de woningen viel gelukkig mee. In beiden gevallen heeft de brandweer de bewoners een stookverbod opgelegd, totdat een erkend schoorsteenvegersbedrijf de schoorsteen heeft nagekeken en geveegd. 

Foto Geelvinckstraat: Hans Peter Olivier/Omroep Castricum

Foto J.W. Frisostraat: Jan Uiterwijk /Omroep Castricum ( avond )