Expositie ’55 jaar Bintangs in beeld’ [VIDEO]

BEVERWIJK – Op zaterdag 29 oktober werd de expositie ’55 jaar Bintangs in beeld’ geopend in het fotografiecentrum ISOO.nu. De expositie, die tot en met 3 december te bezoeken is, is te vinden in het fotografiecentrum ISOO. nu Stationsplein 46 in Beverwijk.

Vanaf het begin in 1961 zijn de Bintangs gevolgd door fotografen die alles vastlegden. Zo ontstond op een natuurlijke manier een visueel overzicht,

De Bintangs is een van de oudste Nederlandse popgroepen. De groep werd in 1961 in Beverwijk opgericht door Frank (bas, zang) en Arti Kraaijeveld (gitaar, zang). Men speelde indorock maar ging al snel over tot een ruig soort rhythm & blues. Nadat de groep in 1983 uiteen ging, kwam het in 1989 tot een reünie. Tot op de dag van vandaag treden de Bingtangs op. De grootste hit van de band is Travelling in the U.S.A., die op plek 9 kwam in de top-40.

video: 251TV

Video