Personen vast in lift

CASTRICUM – Zondagmiddag om 13:00 uur werd de brandweer opgeroepen voor personen die vast zaten in de lift bij de Santmark.

Ter plaatse bleken er twee personen vast te zitten op de eerste etage, een bewoonster en een werkneemster. Voordat de werkzaamheden konden beginnen, moesten de liften van het stroomnet worden gehaald,  zodat de brandweer veilig hun werk konden uitvoeren, om de twee personen te kunnen bevrijden. Hierdoor raakten allebei de liften buitendienst. Aangezien de bewoonster op de tweede verdieping woont, hebben de brandweermannen haar een verdieping omhoog getild. Toen ze beneden kwamen, kwam er net een ambulance aan, die een bewoner naar de derde etage moest brengen. Ook bij dit klusje heeft de brandweer de handen uit de mouwen gestoken en hebben samen met het ambulancepersoneel de bewoner naar de derde etage getild.

 

Foto: Evelien Olivier/Omroep Castricum