Periodetitel voor FC Castricum

CASTRICUM – Met een 3-0 overwinning op OFC heeft FC Castricum de eerste periodetitel in de Zaterdag 3e klasse A veroverd. Concurrent HCSC won tegen PSZ haar wedstrijd ook, maar kwam op doelsaldo tekort voor de titel.

De eerste helft kenmerkte zich door een gelijk opgaande strijd met veel strijd en weinig uitgespeelde kansen. Het stugge OFC leek vlak voor rust te scoren, maar had pech toen de bal op de lat belandde. De daarop volgende Castricumse aanval had wel succes, 1-0. Dit was tussenstand bij rust.

HCSC-PSZ (3-0) betekende echter dat de score wel moest worden opgevoerd. Dat lukte al snel want in de 50e minuut zag Stef Zeilstra kans om een hoekschop van Bob van der Waal keihard in te koppen, 2-0. Vanaf dat moment had FC
Castricum de wedstrijd goed onder controle hetgeen resulteerde in een reeks kansen.

Vijf minuten voor tijd, toen van Duivenvoorde weer een mooie aanval opzette bood hij Sebastiaan Weber de kans zijn tweede doelpunt van de middag te scoren, 3-0. Daarmee was de periodetitel veilig gesteld en is het team van trainer Arvid Smit minimaal verzekerd van een plek in de nacompetitie .