Oranje Fonds zoekt maatjes in Noord-Holland

REGIO – Het Oranje Fonds is in Noord-Holland op zoek naar maatjes. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden. Omdat de vraag op dit moment groter is dan het aanbod, staan veel Noord-Hollanders die een maatje nodig hebben op een wachtlijst.

Het Oranje Fonds vindt dat daar snel verandering in moet komen en voert daarom vanaf 31 oktober twee weken lang campagne om nieuwe vrijwilligers te vinden.

Er zijn in Noord-Holland diverse organisaties die verschillende soorten maatjes zoeken. Bijvoorbeeld maatjes die mensen uit hun sociale isolement halen door samen een kopje koffie te drinken, een museum te bezoeken of te sporten. Maar er zijn ook maatjesprojecten die zoeken naar vrijwilligers die mensen Nederlands leren of die kwetsbare gezinnen ondersteunen.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven.

Iedereen die maatje wil worden kan zich aanmelden op www.ikwordmaatje.nl.