Nog dit najaar verlichting fietspad Zeeweg

CASTRICUM – De gemeente Castricum gaat in samenwerking met de strandondernemers van CaanZee, PWN, camping Bakkum en de provincie Noord-Holland nieuwe openbare verlichting plaatsen langs het fietspad van de Zeeweg.

Door de efficiënte samenwerking tussen de partijen kan de nieuwe verlichting nog dit najaar worden geplaatst. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Het fietspad langs de Zeeweg is ’s nachts aardedonker, wat een onveilig gevoel geeft bij fietsende strandgangers.

De nieuwe verlichting zal natuurvriendelijk zijn, door amberkleurige lampen. De lampen krijgen bewegingsmelders en branden dus alleen als een fietser passeert. De nieuwe verlichting wordt langs het fietspad door het bos aangebracht tot aan het begin van de kluft. De 600 meter lange kluft naar het strandplateau is karakteristiek open duingebied en moet onverlicht blijven vanwege de geldende natuurwaarden.

Tegelijk met de aanleg van de nieuwe verlichting wordt een glasvezelkabel langs het fietspad ingegraven. Door deze kabel wordt de internetverbinding op het strand sneller.