‘Gluren bij duurzame buren?’

CASTRICUM – Met behulp van energiecoöperatie CALorie hebben drie huishoudens in de gemeente Castricum het voor elkaar gebokst om helemaal energieneutraal te worden.

Ze hebben fikse renovaties aan hun woningen gedaan en zijn nu, zoals dat heet, Nul op de Meter (NOM). Ze wekken minimaal evenveel energie op als dat ze verbruiken. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Hoeveel kostte het? Welke technieken zijn gebruikt? Hoe ziet het eruit? Is het comfortabel? Waar liepen de bewoners tegenaan? Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens de Duurzame Huizenroute.

De gemeente Castricum en CALorie doen voor het eerst mee aan dit landelijke evenement. Wie wel eens een duurzaam huis in Castricum wil bekijken, kan op 5 en 12 november terecht ‘bij de Buren’. Huiseigenaren zullen dan klaarstaan met koffie en toelichting.

In de drie NOM-woningen zullen ook mensen van CALorie aanwezig zijn voor achtergrondinformatie. Even aanmelden is wel nodig, dat kan op: www.duurzamehuizenroute.nl/castricum. Heeft u zelf een duurzaam huis en wilt u het wel tonen? Schrijft u dan nog snel in via de genoemde website.