Cursus Zwanger, gezond en fit!

CASTRICUM – GGD Hollands Noorden organiseert voortaan de cursussen ‘Zwanger, gezond en fit!’ in samenwerking met Fysiotherapiepraktijk sportcentrum Full of Life in Castricum. De GGD start met deze samenwerking omdat bewegen een belangrijke plaats inneemt. En waar kan men dat beter doen dan in een sportcentrum.

Vanaf ongeveer 25 weken zwangerschap kan gestart worden met de cursus. Op 30 november start de eerste cursus.  Tijdens de zwangerschap is het belangrijk fit te blijven. En gezond! Bovendien is het fijn te weten wat een zwangere straks te wachten staat als de bevalling begint en de baby er is.

De cursus besteedt aandacht aan deze onderwerpen. Het oefenen van conditie en belangrijke spieren rondom het bekken neemt een belangrijke plaats in tijdens de cursus. U krijgt tips over houding, ontspanning, toiletgedrag en informatie voor het dagelijks leven tijdens de zwangerschap.

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten op de maandagavond van 19.15 tot 20.30 uur. De eerste avond is op 30 november, de laatste op 25 januari 2017. Bij één van de lessen is ook de partner welkom. Het advies is tussen de 25 en 30 weken zwangerschap te starten met de cursus. U vindt Sportcentrum Full of Life aan Puikman 1, 1901 NN Castricum.

Aanmelden kan via www.ggdhollandsnoorden.nl/Cursussen. Hier vindt men ook meer informatie over andere cursussen en bijeenkomsten. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088 01 00 557 (ma t/m do van 8.00-15.00 uur).