5 records bij de eerste Strand- en Duinloop [VIDEO]

CASTRICUM – Zondag 30 oktober was de eerste editie van de Strand- en Duinlopen die AV Castricum dit jaar al voor de 52e keer organiseert. Met een recordaantal deelnemers van 461 en 5 verbeterde parcoursrecords was deze eerste editie een groot succes.

Om 9.45 uur stond Sanne Verstegen klaar om een warming-up te doen met de pupillen. Die vonden het geweldig om samen met deze bekende atlete oefeningen te doen als voorbereiding op de loop. Om 10.15 uur stonden pupillen, junioren en volwassenen aan de start voor de 2,3 en 4 km.

Het was spannend of er een pupil die deelnam aan de 2,3 km als eerste aan zou komen, of dat een van de toplopers van de 4 km eerder zou finishen. Een van de pupillen Sepp Schulte kwam als eerste uit het bos en versnelde nog even richting de finish, waar hij een hele mooie tijd van 9.11 liet zien. De eerste loper die van de 4 km deelnemers binnenkwam was Michel Butter, met een tempo van maar liefst 20,2 km per uur.

De prijsuitreiking van de pupillen en junioren werd verzorgd door Lisanne de Witte, zij heeft deze zomer meegedaan aan de Olympische Spelen op de 4 x 400 meter estafette. Bezoek voor alle uitslagen en foto’s www.avcastricum.nl

foto: Nico Lute/video: Anton Visser

Video