NCP recept van 5 september 2016

De maandageditie van Nieuw Castricums Peil (NCP) heeft een culinaire rubriek met Chef-kok Michiel Bakker van Restaurant ’t Eethuysje. Elke eerste en derde maandag van de maand komt een nieuw recept aan bod.


RODE MUL MET GIN-TONIC WATERMELOEN, ROZEVAL AARDAPPEL EN AVOCADO

Voor- of lunchgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor 4 personen rode mul filets, 300 gr rozeval aardappelen, 1 avocado, 1 citroen, 1/2 teen knoflook, 1/4 watermeloen, 1 glas gin-tonic, een scheutje olijfolie, peper en zout.

Benodigdheden:
1 voorverwarmde oven op 165 graden, keukenmachine, snijplank, koksmes, 2 kommetjes en een ovenschaal

Werkwijze:
We beginnen met het poffen van de aardappels, pak ze goed in, in aluminiumfolie en pof ze een uurtje op 165 graden. Wanneer ze gaar zijn, kun je de schil eraf pellen en de aardappel in plakken snijden, besprenkel met citroensap, olijfolie en peper en zout naar smaak. Maak ondertussen de gin-tonic watermeloen, snijd de meloen in gelijke blokjes en marineer ze een uurtje in de gin-tonic. Vervolgens maak je de avocadocreme, dit doe je in de keukenmachine, doe 1 geschilde avocado met wat citroensap, peper en zout naar smaak en een half teentje knoflook in de keukenmachine en draai tot een gladde creme. Verdeel de visfilets over een vuurvaste schaal en marineer met citroensap, olijfolie en peper en zout naar smaak, leg ze een paar minuutjes in de oven op 165 graden. Let op ze zijn snel gaar, laat ze niet te lang in de oven want dan kunnen ze droog worden. Verdeel de aardappelsalade over de borden, schik er de watermeloenblokjes en avocadocreme omheen en leg de warme vis op de salade.

Eet smakelijk!

WIJNTIP:

Nachslag Riesling en scheurebe (Christian Stahl, Duitsland), zo verleidelijk lekker en verfrissend dat je al weer snel aan een refill ( = Nachslag ) toe bent

Temperatuur: Bij voorkeur drinken rond de tien graden celsius.