Bewoners maken schetsontwerp voor eigen hofje

CASTRICUM – Bewoners van de hofjes van de M.L. Kinglaan en de Rooseveltlaan bogen zich dinsdag 1 september voor de tweede maal over de toekomstige inrichting van hun hofje.

Ook dit keer kon dat vlak bij de voordeur. De gemeente hield de bijeenkomsten in het hofje zelf. De hofjes in deze buurt zijn toe aan een opknapbeurt. De bewoners maakte per hofje een gezamenlijk schetsontwerp met behulp van de medewerkers van de gemeente op het gebied van wegen, groen, spelen en beheer.

Bewoners en medewerkers van de gemeente bespraken met elkaar de wensen, mogelijkheden en beperkingen. Dat leidde tot idee├źn voor een hinkelbaan, het schilderen van zitelementen, de keuze voor een bepaalde kleur tegels en het weghalen van prikstruiken voor bomen met gras. Enkele bewoners boden ook aan zelf bollen te planten. Er werd overlegd, in het rond gekeken en geschetst.

De ontwerpen worden nu digitaal ingetekend en definitief gemaakt. Half september brengt de gemeente Castricum opnieuw een bezoek aan de hofjes om het definitieve ontwerp aan de bewoners te laten zien. De uitvoeringswerkzaamheden volgen in de herfst van 2015.