Archeo-vondstenspreekuur nieuw in Huis van Hilde

CASTRICUM – Vanaf woensdag 9 september start Huis van Hilde met een maandelijks Archeo-vondstenspreekuur.

Tijdens dit  inloopspreekuur in museumcafé Hildes Heerlykhyd kan iedereen een vondst laten beoordelen door een archeoloog. Het spreekuur vindt regulier elke eerste woensdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur plaats. De entreebewijs is gratis.

Heb je ooit in het duin- of strandgebied een bijzondere vondst gedaan? Of kwam er bij het tuinieren iets uit de grond en wil je weten wat het is? Kom dan naar het Archeo-vondstenspreekuur en laat je verrassen.

Tijdens het Archeo-vondstenspreekuur zit een archeoloog klaar om te vertellen wat je gevonden hebt. Hij of zij zal het voorwerp bekijken en een indicatie geven van de ouderdom en het gebruik ervan. Er wordt tijdens het spreekuur ook uitleg gegeven over de wet- en regelgeving op het gebied van vondsten. De archeologen doen geen taxaties.

Meer informatie: www.huisvanhilde.nl