VVD stelt vragen over verkeersmaatregelen tijdens afsluiting N203

CASTRICUM – De VVD-fractie in de gemeenteraad heeft het college vragen gesteld over de verkeersmaatregelen tijdens de afsluiting van de provinciale weg N203.

Tussen 16 september en 12 oktober wordt de provinciale weg tussen Uitgeest en Castricum afgesloten voor groot onderhoud. In de tussentijd moeten automobilisten omrijden via Alkmaar of Heemskerk. In eerste instantie zou, vanwege de verwachte drukte, de Uitgeesterweg ook worden afgesloten. Deze kleine weg zou al het verkeer niet aankunnen.

Maandagochtend werd bekend dat de Uitgeesterweg toch open zal blijven, wel worden er een aantal verkeersbeperkende maatregelen genomen. Zo is de weg op grote gedeelten alleen in de spitsrichting open en geldt er een lagere maximumsnelheid.

De VVD maakt zich zorgen over de belasting van het verkeer op het onderliggende wegennet. ‘Verwacht mag worden dat de een toename van verkeersbewegingen, opstoppingen, schade aan verharding en bermen zullen optreden. De wegbeheerder zal die weer moeten herstellen’, aldus de fractie.

De fractie wil, bij monde van voorzitter Kees Rood, weten of er een nulmeting is gedaan op de mogelijke sluipwegen en of de mogelijke kosten van de schade aan de weg kunnen worden verhaald op andere partijen.

Ook wil de grootste partij in de gemeenteraad weten of er afspraken zijn gemaakt met de NS over langere treinen in de spits. In juni werd al bekend dat de gemeente in gesprek gaat met NS, maar het is nog niet bekend wat die gesprekken hebben opgeleverd.