Steeds meer behoefte aan taalondersteuning

CASTRICUM – Het SamenSpraakteam zoekt nieuwe vrijwilligers. Men kan direct of na de vakanties aan de slag.

Om vrijwilliger te worden is een niet perfecte taalbeheersing het belangrijkste, maar het plezier in een werkelijke ontmoeting met een anderstalige. Uit onderzoek blijkt dat informele taalondersteuning belangrijk is. Het taalniveau en de participatie van anderstaligen nemen toe en het zelfvertrouwen wordt groter.
SamenSpraak Castricum brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen. Bij SamenSpraak oefenen 55 vrijwilligers in huiselijke sfeer het Nederlands spreken met anderstaligen.

Tijdstip, locatie en frequentie van de ondersteuning worden door de begeleider en de deelnemer onderling geregeld. Over het algemeen vindt het contact één keer per week plaats, met een duur van 1 á 2 uur per keer.

Wie belangstelling heeft om SamenSpraakvrijwilliger te worden kan contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Welzijn Castricum, tel. 0251 – 65 65 62 of mailen naar vcc@welzijncastricum.nl.  Meer informatie: www.vrijwilligerswerkcastricum.nl.