Gemeente druk bezig met opruimen na storm

CASTRICUM – Enkele tientallen bomen hebben het begeven na de julistorm van afgelopen zaterdag. Ook hebben sommige bomen een flink aantal takken verloren. De gemeente en de brandweer zijn druk bezig om alles op te ruimen.

Wethouder Leo van Schoonhoven (CKenG) zegt dat hulp van inwoners hierbij welkom is. ‘We werken eerst aan de veiligheid, dan aan het opruimen. Daarna komt de nazorg voor de beschadigde bomen aan bod’. De gemeente zou graag zien dat bewoners takken die op de weg lagen op de hoek van de straat leggen, zodat de gemeente die snel kan meenemen in de vrachtwagens. 

Elke dag rijdt de gemeente met twee vrachtwagens rond om het afval op te halen. Van Schoonhoven: ‘Met elkaar kunnen we alles sneller op orde hebben. Bovendien scheelt het de gemeenschap geld omdat we hiervoor geen menskracht hoeven in te huren’. De gemeente zal ongeveer een week nodig hebben om alles op te ruimen.

De schade wordt door de gemeente geschat op ongeveer een ton, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten aan nieuwswebsite Dichtbij.nl. In dit bedrag zijn de kosten van het opruimen van de bomen, het herplanten van bomen en de schade aan bestrating en lantaarnpalen meegenomen. Particuliere schade is niet in dit bedrag inbegrepen.

Foto: Hans Peter Olivier