Werkgroep streeft naar betere toegankelijkheid voor slechthorenden

CASTRICUM – Op heldere en indringende wijze heeft de pas opgerichte ‘Werkgroep Voorzieningen voor Slechthorenden’ wethouder Ans Pelzer op de hoogte gebracht van een schokkend feit. Mensen die slechthorend zijn, kunnen in Castricum geen openbare raadsvergaderingen volgen.

Dit komt door  het gebrek aan een adequate voorziening in het gemeentehuis, zoals bijvoorbeeld ringleiding of FM. Het gemeentehuis is niet het enige openbaar toegankelijke gebouw waar de werkgroep graag een dergelijke voorziening ziet. Ook Nieuw Geesterhage, Dorpshuis de Kern en de bibliotheek staan op het ‘verlanglijstje’. Momenteel zijn in Castricum alleen de Maranatha- en de Dorpskerk goed toegankelijk voor slechthorenden. 

Wethouder Pelzer geeft aan geschrokken te zijn dat een grote groep inwoners op deze manier onbedoeld wordt buitengesloten. Ze is blij dat de werkgroep het probleem aan de kaak heeft gesteld en zal samen met hen en de Werkgroep Gehandicapten en het Sociaal Team op zoek gaan naar mogelijkheden. Daarbij worden diverse openbare gebouwen onder de loep genomen. Een eerste stap in de goede richting voor een betere toegankelijkheid voor slechthorenden in Castricum is gezet.

foto: De werkgroep in gesprek met wethouder Pelzer