AED project Castricum

REGIO – Vorige week zijn de 45-ste en 46-ste AED opgehangen ten behoeve van het AED-project in Castricum.

Het gaat hier om de sportzaal aan de Hogeweg 61 in Limmen en de jachthaven ARZV aan de Klaas Hoornlaan 1 te Akersloot.

Al langer dan vijf jaar is het AED-project binnen de hele gemeente Castricum in werking. Al vele malen heeft dit project zijn nut bewezen. Als er op de meldkamer een melding binnenkomt voor een reanimatie dan worden er standaard twee ambulances, politie en burgerhulpverleners gealarmeerd. Het komt heel vaak voor dat burgerhulpverleners als eerste aanwezig zijn om een reanimatie te starten.

Degene die zich via HartslagNu.nl hebben aangemeld als burgerhulpverlener worden dan opgeroepen om rechtstreeks naar het adres van de reanimatie te gaan of om bij één van de 46 AED-locaties een AED op te halen. De samenwerking tussen ambulancepersoneel, politie en burgerhulpverleners verloopt prima.

Heeft u een reanimatieopleiding gevolgd, dan kunt u zich via www.hartslagnu.nl aanmelden als burgerhulpverlener. Indien u niet kunt reanimeren en u wel wilt aanmelden als vrijwilliger, laat dat weten op zesminutenzones@castricum.nl.