VVD’ers uit Regio Alkmaar naar Brussel

CASTRICUM – VVD-gemeenteraadsleden uit de Regio Alkmaar hebben een bezoek gebracht aan het Europees Parlement in Brussel. Het bezoek vond vorige week vrijdag plaats.

Afgevaardigden van de raadsfracties uit Castricum, Alkmaar, Bergen en Langedijk gingen naar het Europarlement op uitnodiging van Jan Huitema. Huitema is vorig jaar met voorkeursstemmen in het Europees Parlement gekozen voor de VVD.

Tijdens het werkbezoek vertelde Jan Huitema uitgebreid over zijn werk, de rol van Europa in het landbouwbeleid en de impact die het heeft op de Nederlandse agrarische sector. Met het op handen zijnde vrijhandelsverdrag (TTIP) met Amerika stipte Jan Huitema een aantal belangrijke onderwerpen aan die impact kunnen hebben op onze landbouwsector.

Naast een goede manier om de banden in de regio tussen de VVD fracties aan te halen, was het volgens de plaatselijke VVD, ook een leerzaam bezoek met een inkijk in het werk van het Europees Parlement.