Buurtbijeenkomst in de straat

CASTRICUM – De hofjes aan de Martin Luther Kinglaan en de Rooseveltlaan zijn aan vernieuwing toe. De gemeente ging daarom afgelopen week in gesprek met buurtbewoners, bij hen in de buurt.

De gemeente hield de bijeenkomsten in de hofjes zelf. Buurtbewoners konden meteen laten zien wat ze bedoelden en hoefden niet de moeite te nemen om naar het gemeentehuis te komen. 

Zo’n 75 bewoners van verschillende leeftijden kwamen hun deur uit. Ze dachten na over hoe zij deze openbare ruimte op dit moment ervaren en op welke manier ze hier gebruik van maken. De buurtverhalen en wensen voor de toekomstige invullingen werden met elkaar besproken, opgeschreven en ingetekend en vervolgens aan een waslijn in het hofje opgehangen. Alle hofjes-ideeën, overeenkomsten en tegenstrijdigheden zijn zichtbaar gemaakt. Dit leverde per hofje een eigen verhaal op.

Van de binnengekomen ideeën van de buurtbewoners wordt nu een sfeercollage gemaakt. Deze dient als uitgangspunt voor het ontwerp en invulling van de openbare ruimte van de hofjes. In augustus brengt de gemeente Castricum opnieuw een bezoek aan de hofjes. De bewoners mogen dan per hofje zelf een gezamenlijk schetsontwerp maken in samenwerking met de medewerkers op het gebied van wegen, groen, spelen en beheer.

Bewoners die verhinderd waren tijdens de bijeenkomst, kunnen zich nog altijd melden bij de gemeente met hun ideeën per post. Kijk op de website van de gemeente voor het precieze adres.