Schuldhulpverlening biedt hulp aan mensen in financiële nood

CASTRICUM – Door de economische crisis zijn steeds meer mensen in de schulden geraakt.

Het beheerst hun hele leven: ze staan ermee op en gaan ermee naar bed en zien hun wereld steeds kleiner worden. Halte Werk biedt – gratis – hulp bij schulden aan inwoners van de gemeente Castricum.

Marjolein Kaptijn is coördinator bij Halte Werk. Leven met schulden erg zwaar ziet Marjolein dagelijks om haar heen. Niet alle klanten hebben torenhoge schulden, benadrukt ze. ‘Sommigen zijn alleen het overzicht op hun geld kwijt. Anderen hebben moeite met terugbetalen. Een derde groep zit echt in de schuld.’

Wat kan Halte Werk doen bij geldproblemen? ‘Best veel,’ zegt Marjolein. ‘Stel, je bent het overzicht op je financiën kwijt. Dan kun je terecht bij de Budgetwinkel van Halte Werk. Daar wordt hulp geboden om weer grip te krijgen op je administratie. Ook wordt hulp geboden als iemand een incassobureau of een deurwaarder moet aanschrijven. Soms krijgen cliënten te maken met een beslag op hun inkomen. Omdat ze dan te weinig geld hebben, wordt geholpen bij hun aanvraag voor de Voedselbank of het starten van een  schuldhulptraject’.

Meer informatie: www.castricum.nl of  www.haltewerk.nl.