Wie helpt anderen en verdient een pluim?

CASTRICUM – Kent u iemand die een pluim verdient omdat hij of zij graag een ander helpt? Of iemand die juist om hulp durft te vragen? U kunt mooie voorbeelden binnen onze gemeente aanmelden voor ‘de Pluim’: een taart als waardering.

Hulp uit de omgeving is bijzonder en tegelijkertijd heel normaal. Elke vorm van helpen is een mooi voorbeeld. Iemand die een ander helpt, of juist om hulp durft te vragen mag even in het zonnetje worden gezet. Nomineert u iemand die daarvoor in aanmerking zou moeten komen, dan stelt de gemeente een heerlijke taart beschikbaar, die u zelf mag overhandigen aan degene die u heeft genomineerd.

Het kan gaan om vanzelfsprekende dingen. De vuilcontainer aan de weg zetten voor de minder valide buurman, op de koffie gaan bij een eenzame tante of de mantelzorg voor een dierbare. Wie er voor een Pluim in aanmerking komt, bepaalt u zelf: u kunt zelf iemand aanmelden. Dat kan online op www.datisheelnormaal.nl, of met een aanmeldkaart die u vindt in de hal van het gemeentehuis. Op de website zijn ook alle andere nominaties te bekijken.