Taxushaag in tuin kan waardevolle medicijnen opleveren

CASTRICUM – Wie een taxushaag in de tuin heeft, kan een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Het snoeisel van deze plant levert namelijk grondstoffen voor geneesmiddelen.

Deze zomer neemt de gemeente Castricum voor de tweede keer deel aan de actie ‘Vergroot de Hoop’. Doel van deze actie is zoveel mogelijk taxussnoeisel inzamelen. De stof baccatine in deze plant wordt verwerkt in geneesmiddelen tegen verschillende soorten kanker. De gemeente zamelt al haar eigen taxussnoeisel in, maar ook de inwoners kunnen de hoop vergroten. Tussen 15 juni en 31 augustus 2015 kunt u uw taxussnoeisel (gratis) naar de volgende locaties brengen:
•Afvalbrengdepot in Castricum, Schulpstet 17
•Groenonderkomen in Akersloot, Buurtweg 51
•Groenonderkomen in Limmen, Rijksweg 51

U levert hiermee een grondstof aan voor medicijnen en bovendien wordt per kubieke meter taxussnoeisel € 50,- door de organisator van deze actie geschonken aan KWF Kankerbestrijding. U kunt het snoeisel los of in eigen zakken afgeven.

Niet alle snoeisel is bruikbaar. Kijk voor bijzonderheden even op de website van de gemeente: www.castricum.nl
Voor meer informatie over deze actie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met wijkbeheerder Pieter Welp, telefoon 14 0251.