Wmo-hulp bij huishouden in 2015

CASTRICUM – In 2015 blijft de hulp bij het huishouden in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH) bestaan voor iedereen die er nu ook voor in aanmerking komt.

Een aantal zaken is dit jaar wel anders.  De eigen bijdrage is dit jaar hoger. Dat komt door de afschaffing van een landelijke maatregel: de korting van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten.

Inwoners die nu al hulp bij het huishouden categorie 1 hebben als Wmo-voorziening (HBH1) kunnen voor 2015 overstappen op de algemene voorziening HHT (Huishoudelijke Hulp Toelage). Met deze voorziening betalen zij per uur een lager bedrag. Voorwaarde is dat zij die hulp inhuren via de deelnemende zorgaanbieders. De toelage geldt voor maximaal twee uur per week.

Wie nu al HBH1 ontvangt, kan de toelage voor HHT in 2015 aanvragen bij het Sociaal Team van de gemeente. De toelage HHT is een korting die geldt voor maximaal 2 uren per week, gedurende een periode van 4 weken. Met deze korting betaalt de klant voor die 8 uur €13,50 per uur. Wie meer dan €108 euro per 4 weken betaalt aan hulp, kan dus profiteren van de korting. Er geldt een maximale korting van €60 per periode.

Voor inwoners die vragen hebben over de huishoudelijke hulp toelage, de eigen bijdrage of de huishoudelijke hulp in 2015 wordt een inloopavond georganiseerd op woensdag 17 juni tussen 17.00 en 19.00 uur in de raadszaal in het gemeentehuis.

Meer informatie: www.castricum.nl