Klankbordgroep Verkeer moet terugkomen

CASTRICUM – Raadslid Ron de Haan (De VrijeLijst) wil dat de klankbordgroep Verkeer terugkomt in Castricum. De VrijeLijst komt hiervoor met een voorstel bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2015.

Ron de Haan: ‘In de jaren negentig heeft lange tijd, en met succes, een lokale werkgroep Verkeer bestaan. De werkgroep krijgt de opdracht om het gemeentebestuur te adviseren over hoe lokaal geld ingezet kan worden voor lokale oplossingen. De leden kunnen in gesprek met bewoners gaan, in plaats van dat de gemeente duur onderzoeksgeld blijft besteden aan externe bureau’s.’

De nabije toekomst van het verkeer in de de gemeente vraagt volgens De Haan om intensief contact met bewoners. ‘De Zanderij en Stationsgebied, de aantakking A9 en de uitbreiding van Limmen, de weg voorlangs het pontveer van Akersloot en ter hoogte van de Sluisweg. De afstemming op Bergen, Uitgeest en Heiloo. Het zijn allemaal voorbeelden’.

De Haan legt deze week zijn vragen voor aan het gemeentebestuur.