Ontdekken op de website van het Regionaal Archief

CASTRICUM – Op zoek naar achtergrondinformatie over uw familie of huis? Of wilt u meer weten over de geschiedenis van uw woonplaats? Het antwoord op deze vragen kan worden gevonden op de website van het Regionaal Archief.


In de afgelopen jaren zijn veel historische bronnen gedigitaliseerd en via de website ontsloten. Archivaris Harry de Raad, in samenwerking met werkgroep Oud-Castricum, neemt u mee op een ontdekkingsreis naar de vele mogelijkheden van de site. Er wordt geleerd hoe de programma’s op de site werken en hoe het handigst de gezochte informatie kan worden gevonden. Indien nodig, wordt er ook gewezen op informatie die elders op het internet is te vinden.

Deze informatieochtend vindt plaats op 4 juni, van 10:00 tot 12:00 uur in de bibliotheek. De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van De Ochtenden, een samenwerking tussen de bibliotheek en Stichting Welzijn Castricum. Cultuur en informatie maar ook gezellig samenzijn staan hierbij centraal.

Aanmelden is zeer wenselijk en kan bij de bibliotheek via 0251-655678 of castricum@bibliotheekkennemerwaard.nl. Ook kan men zich via de website (www.bibliotheekkennemerwaard.nl) inschrijven. De kosten bedragen € 2,50.