CDA stelt vragen over voortgang energieakkoord

CASTRICUM – De lokale CDA-fractie heeft vragen gesteld over de voortgang van het gesloten Energieakkoord op lokaal niveau.

Op regionaal niveau, op het niveau van Regio Alkmaar, zijn domeinen, thema’s en bestuurlijke trekkers geformuleerd. Het Energieakkoord is een overeenkomst uit 2013 tussen de overheid en ruim veertig organisaties over energiebesparing, duurzame energie en klimaatmaatregelen. Het CDA wil weten hoe de gemeente Castricum scoort op de gestelde doelen.

Zo wil het CDA weten hoe het staat met de energiebesparing op openbare gebouwen. De partij wil ook weten hoe het staat met het gemeentehuis, wat bij de bouw gepresenteerd is als duurzaam. Zo wil de partij weten welk gedeelte van de energie wordt verkregen uit installaties in het gemeentehuis en welk gedeelte afkomstig is van externe leveranciers.

Het college heeft dertig dagen de tijd om de vragen te beantwoorden.