Coalitie Noord-Holland rond

HAARLEM – De nieuwe coalitie voor Noord-Holland is rond. De partijen VVD, D66, PvdA en CDA hebben een deal gesloten, meldt RTV Noord-Holland.

Woensdag maken de coalitiepartijen, die ook de afgelopen vier jaar aan het roer van de provincie stonden, hun plannen voor de komende vier jaar bekend. De vorming van een nieuw coalitieakkoord zal overschaduwd worden door de vele bezuinigingsplannen die er zijn en de drang vanuit het Rijk om vergaand samen te werken met andere provincies, schrijft RTV Noord-Holland.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe gedeputeerden zullen worden. Het Noordhollands Dagblad verwacht dat de onderhandelaars van de vier partijen allebei gedeputeerde worden, het zou dan gaan om Elisabeth Post (VVD), Joke Geldhof (D66), Tjeerd Talsma (PvdA) en Jaap Bond (CDA). De krant verwacht ook dat de twee grootste partijen in de coalitie, VVD en D66, elk nog een tweede gedeputeerde mogen leveren.

Het nieuwe college zal worden gepresenteerd tijdens een vergadering van Provinciale Staten op 26 mei, formateur Post zal dan een toelichting geven op het proces.

Foto: ANP