Gemeente wil vinger aan de pols houden over N203

CASTRICUM – De gemeente Castricum wil nadrukkelijk een vinger aan de pols houden als het gaat om de afsluiting van de N203. Dat heeft wethouder Van Schoonhoven donderdag gezegd in de gemeenteraad.

Eerder nog had de wethouder gezegd dat het onderhoud aan deze weg volledig buiten de macht van de gemeente lag, het was immers een provinciale weg. Toch lijkt dat iets anders te zitten, de provincie is in gesprek gegaan met de gemeente over de wegafsluiting. De N203 (Castricum-Uitgeest) wordt in het najaar drie weken volledig afgesloten voor onderhoud.

Wethouder Van Schoonhoven noemt de afsluiting van de N203 ‘het grootste verkeersinfarct sinds ik hier woon’. Hij wil dan ook, in relatie met de hulpdiensten, geen enkel risico lopen. Op basis van het bestaande crisisteam wordt er een groep ambtenaren geformeerd. Die ambtenaren gaan afspraken maken met de hulpdiensten, zodat de hulpdiensten Castricum en Limmen goed kunnen bereiken.

Van Schoonhoven zei verder nog blij te zijn dat hij die vinger aan de pols kan houden, hij zei ‘het te eng te vinden om het voor 100% aan de provincie over te laten’. Er wordt in samenwerking met de provincie nog een actieplan opgesteld, in dat plan staan alle afspraken tussen de gemeente en de provincie. Dat plan zal ook worden gedeeld met de gemeenteraad.