Eeuwenoude boerderij aan Laan van Albert’s Hoeve

CASTRICUM – Aan de Laan van Albert’s Hoeve in Castricum zijn bewoningsporen aangetroffen uit de Middeleeuwen.

Er zijn onder meer resten van een 28 meter lange boerderij uit de 13e eeuw en een aantal waterputten gevonden.Verder zijn er overblijfselen gevonden van middeleeuwse verkavelingspatronen en een oude weg. Op de oude weg waren duidelijk zichtbare karrensporen aanwezig.

Wethouder Ans Pelzer bezocht de opgraving om zich uitgebreid te laten informeren over de resultaten van het onderzoek.  Archeologenbureau Argo uit Zaandam deed de archeologische opgraving nadat een booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek duidelijk maakten dat het hier om een archeologische vindplaats gaat.

Momenteel wordt het onderzoek verder uitgewerkt door de archeologen, waarna er een rapportage volgt. Het veldwerk is inmiddels afgerond. Bent u nieuwsgierig geworden naar het verleden van de gemeente Castricum? Bezoek dan ook eens het digitale erfgoedplatform van de gemeente via  castricum.tijdlink.nl