Aanleg Westerplein van start

CASTRICUM – De aanleg van het Westerplein is begonnen. Wethouder Leo van Schoonhoven (CKenG) gaf woensdag de officiële aftrap door met een shovel de eerste stenen los te graven.

Het Westerplein, aan de westzijde van het NS-station, geeft toegang tot het station, het P&R-terrein, het Huis van Hilde, begraafplaats Onderlangs en plan Duynkant. De toegang naar het Huis van Hilde is er al, evenals vier grote eiken die eerder zijn geplant, zodat het plein als het eenmaal gereed is, al van een stuk groen is voorzien.

Als eerste wordt er een nieuwe toegangsweg naar het P&R-terrein aan de kant van de Kramersweg gemaakt. Langs deze weg komen uiteindelijk 80 nieuwe parkeerplaatsen, maar vooralsnog komt er een tijdelijke fietsenstalling. De huidige fietsenstalling wordt verplaatst naar het nieuwe plein.

Langs de weg tussen de tunneluitgang en het Huis van Hilde komen betontegels met archeologische afbeeldingen en jaartallen die tezamen een tijdlijn vormen. Het Westerplein krijgt ook een watertappunt van PWN.

In juli zijn alle werkzaamheden afgerond.

Op de foto: Wethouder Leo van Schoonhoven aan het roer van de shovel