Zes lintjes uitgereikt in Castricum

CASTRICUM – Vanmorgen heeft burgemeester Mans tijdens de traditionele lintjesregen Koninklijke onderscheidingen opgespeld bij zes bijzondere inwoners. Drie inwoners uit de zorg, een muzikant, een oud-wethouder en een historicus ontvingen hun lintje.

Het zestal werd ontvangen in de raadszaal van Het Oude Raadhuis.

De 73-jarige Jeanne Baltus-Bakkum uit Limmen kreeg een lintje voor haar jarenlange inzet voor Stichting De Zonnebloem. Ze werkt daar inmiddels al 25 jaar. Ook is ze bezoekvrijwilliger en onderneemt activiteiten met oudere mensen. Ook is ze de drijvende kracht achter de regiovakanties, ze gaat dan vaak als begeleider mee.

Het tweede lintje is voor Gina Beentjes-Castricum (68) uit Castricum. Ook zij zet zich al jaren in voor De Zonnebloem. Minstens een keer per week gaat ze op pad met mensen die in een rolstoel zitten. Ook Beentjes-Castricum is actief bij vakanties en dagtochten. Naast het werk wat ze voor anderen deed, was ze ook mantelzorger voor familieleden.

Andrea Hommes (62) uit Castricum is een echte zorgvrijwilliger te noemen. Naast 37 jaar werkzaam voor verzorgingstehuis Boogaert, spendeerde zij vele uurtjes aan vrijwilligerswerk voor ouderen. Ze regelde uitstapjes, begeleidde bewoners bij ziekenhuisbezoek, was contactpersoon voor de Cliëntenraden en organiseerde de rommelmarkten. Daarnaast was ze als bestuurslid actief voor de personeelsvereniging en vertegenwoordigde zij het zorgcentrum bij uitvaarten.

Ook oud-wethouder Bert Meijer (62) kreeg een lintje. Jarenlang was hij raadslid, eerst voor de PvdA (1994-2002) en later voor CKenG (2006-2010), de partij waarvan hij medeoprichter was. Ook was hij twee keer wethouder, eerst tussen 1998 en 2002 en later tussen 2010 en 2014. Naast actief in de lokale politiek, is hij ook betrokken bij veel (zaal)voetbalverenigingen als AO80 en VV Alblasserdam.

Castricummer Jan van der Schaaf (73) kreeg een lintje voor zijn inzet in de muziekwereld. Hij speelt tegenwoordig regelmatig piano in zorgcentra De Boogaert, Meerstate en De Santmark, waar hij liedjes van vroeger speelt voor de bewoners. Hij zet zich ook in voor het Alzheimercafé in Beverwijk, voor Stichting Welzijn Castricum en voor de Tuin van Kapitein Rommel. Hij was ook oprichter van de popcursus in het Heemskerkse jongerencentrum Donkey Shot.

Het laatste lintje was voor Joop Stam (76) uit Akersloot. Stam is erg actief voor de werkgroep Oud-Akersloot en dan vooral als het om het foto-archief gaat. Oude foto’s en prenten hebben zijn voorkeur. Daarnaast is hij druk met de filmdagen voor ouderen. Van november tot maart is de Akersloter actief voor de Wilgenknotgroep en het hele jaar draagt hij nadrukkelijk bij aan de bescherming van de weidevogels.

Lees hier de speciale editie van de Staatscourant waarin alle gedecoreerden worden genoemd.