Organisaties langs 389.964 Noord-Hollandse voordeuren voor Oranje Fonds Collecte

REGIO – Van maandag 27 april tot en met zaterdag 2 mei gaan 107 Noord-Hollandse organisaties in 33 gemeenten op pad voor de eerste landelijke Oranje Fonds Collecte. Zij bellen aan bij 389.964 voordeuren.

De collecteweek sluit aan op het evenement Lang Leve de Club op 25 april, die in het kader is van 200 jaar recht op vrijheid van vereniging en vergadering vieren.

Uit onderzoek blijkt dat 85 procent van de Nederlanders het belangrijk vindt dat je je in Nederland mag verenigen en eveneens 85 procent bestempelt vrijwilligers bij stichtingen en verenigingen als onmisbaar. Heel Nederland kan hen nu helpen door te geven aan de deur.  De Oranje Fonds Collecte vindt voor het eerst plaats in het hele land. De helft van het opgehaalde bedrag is voor de collecterende organisatie. De andere helft kent het Fonds toe aan sociale initiatieven in dezelfde provincie. Zo blijft al het opgehaalde geld dichtbij.

Het afgelopen jaar steunde het Oranje Fonds met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.