Prinses Beatrix Spierfonds zoekt nog tientallen collectanten

REGIO – Van 13 tot en met 19 september aanstaande vindt de jaarlijks terugkerende collecteweek plaats van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zoekt hiervoor in de regio nog tientallen extra collectanten. Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft de collecte heel hard nodig. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.

Mede dankzij de collecte zijn in 2014 zeven nieuwe wetenschappelijke onderzoeken naar spierziekten gefinancierd. Deze nieuwe onderzoeken zijn van levensbelang voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Helaas is er voor veel spierziekten nog geen behandeling. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de mensen komt in een rolstoel terecht. Zelfs al op hele jonge leeftijd.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich melden bij Marja Beukers via telefoonnummer 06-10261521 of per mail m.beukers@spierfonds.nl. Meer informatie: www.prinsesbeatrixspierfonds.nl