Koningsspelen op het strand

CASTRICUM – In Castricum gaan leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 meedoen aan de Koningsspelen op het strand.

In totaal gaan 8500 leerlingen in de provincie meedoen aan de spelen op verschillende stranden. Vorig jaar deden zo’n 1850 leerlingen uit de gemeenten Castricum, Bergen en Uitgeest mee aan het evenement. De Koningsspelen worden sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander wordt georganiseerd rondom Koningsdag.

Lokaal zijn de Koningsspelen een initiatief van Rem Pronk en zijn dochter Liedewij Pronk. Uit hun samenwerking met de sportopleidingen van de Hogeschool van Amsterdam is de Stichting KIDS Samen voortgekomen. Die stichting organiseert nu de Koningsspelen op negen stranden in de provincie, waaronder Castricum.

Studenten en pas afgestudeerde studenten van de diverse sportopleidingen van de Hogeschool van Amsterdam, het ROC Horizon Sport en Bewegen in Alkmaar, het CIOS in Haarlem, diverse Sportservicebureaus en lokale verenigingingen werken samen om de dag tot een succes te maken.

Op het strand gaan kinderen uit de gemeenten Castricum en Uitgeest samen touwtrekken, beachvolleyballen, handballen, atletieken, bootcampen, streetdancen, judoën, honkballen, rugby’en, voetballen en boogschieten.

Kijk voor meer informatie op www.kids-samen.nl.