Castricumse ambtenaar genomineerd voor Ambassadeur Heldere Taal

CASTRICUM – Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel weerstand. Ze moeten dan ook een lange adem hebben en over veel doorzettingsvermogen beschikken. Deze mensen verdienen een steuntje in de rug. Of een pluim. Ieder jaar kiest de jury een nieuwe ambassadeur.

Dit jaar is, naast twee anderen, Marjolein Heidema, communicatieadviseur bij gemeente Castricum genomineerd.

De ambassadeur wordt gekozen door een jury van communicatieprofessionals bestaande uit onder andere Daniël Janssen, senior docent onderzoeker Taalbeheersing Universiteit Utrecht. Suzanne Weusten, psycholoog en directeur van De argumentenfabriek Denkacademie. Daarnaast doen ook studenten van de studie Communicatie en organisatie van Universiteit Utrecht mee aan de jury.

Theodora Verploegen en Aysegül Demirci, communicatieadviseurs bij gemeente Oss, werden in 2014 gekozen als ambassadeurs. In die rol hebben zij bij verschillende gemeentes presentaties gegeven over heldere taal. Dit jaar nemen ook zij zitting in de jury om een opvolger te kiezen. Op vrijdag 24 april 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt. Vanaf dan vindt u op www.ambassadeurhelderetaal.nl de actuele informatie.